Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita pužić sa kiselom vodom i kvascem

Pita pužić sa kiselom vodom i kvascem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Pita pužić sa kiselom vodom i kvascem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Za gladnu decu i odrasle danas smo spremili ovu vazdušastu domaću pitu pužić"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 16 listova
  • jaja - 3 komada
  • kvasac - pola kocke, svež
  • kisela voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • koziji sir - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute, dodaju se kisela voda i ulje. Sir se izgnječi na sitno i dodaje se.

Na kraju se dodaje i kvasac i meša se smesa dok se kvasac ne rastvori. Stavlja se jedna kora na površinu na kojoj radite. Posipa se nadevom.

Ne preteruje se s nadevom jer će se previše ovlažiti i kidaće se i gnječiti pužići prilikom sečenja. Preko prve namazane kore stavlja se druga i opet se posipa nadevom. Ređaju se četiri kore jedna na drugu dok se završava nadevom.

Uvija se rolat koji se iseče na požiće. Pužići se ređaju u posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Sa ostalim korama se ponavlja procedura.

Na kraju ako ostane nadeva posipa s preko pite. Pita se ostavlja pola sata na toplom da se aktivira kvasac.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: