Način pripreme
Jaja se umute, dodaju se kisela voda i ulje. Sir se izgnječi na sitno i dodaje se.
Na kraju se dodaje i kvasac i meša se smesa dok se kvasac ne rastvori. Stavlja se jedna kora na površinu na kojoj radite. Posipa se nadevom.
Ne preteruje se s nadevom jer će se previše ovlažiti i kidaće se i gnječiti pužići prilikom sečenja. Preko prve namazane kore stavlja se druga i opet se posipa nadevom. Ređaju se četiri kore jedna na drugu dok se završava nadevom.
Uvija se rolat koji se iseče na požiće. Pužići se ređaju u posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Sa ostalim korama se ponavlja procedura.
Na kraju ako ostane nadeva posipa s preko pite. Pita se ostavlja pola sata na toplom da se aktivira kvasac.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne zarumeni.