Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pečene babure u teglama

Pečene babure u teglama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pečene babure u teglama
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
170 min.
"Znate li zašto se u većinu turšija stavlja aspirin? Da vas ne boli glava posle kada se uz njih napijete domaćom rakijom!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kg, crvene babure
  • aspirin - po 2, izmrvljeni u tegli
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ne peru već se izbrišu temlejno blago vlažnom krpom.

Ispeku se u pekaču za paprike i još vruće se poređaju zbijeno u tegle, pri čemu se na dno svake stavi 1 namrvljen aspirin.

2 puta se pospipaju dok se ređaju s malo soli. Odozgo se posipa svaka tegla s malo soli i još jednim namrvljenim aspirinom.

Pečene babure u teglame se dobro zatvaraju poklopcima odmah i okreću se poklopcima na dole da se vakumiraju.

Čuvaju se u hladnoj i tamnoj prostoriji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: