Pikantno pile

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24767881
Pikantno pile
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Pečeno pikantno pile, koje širi neverovatan miris"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom. (celo)
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica ljute
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica mlevenog
  • biber - 1/2 kašičice
  • maslac - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 1 čaša
* merne jedinice

Način pripreme

Pile oprati, pa mu kožu probosti na nekoliko mesta viljuškom.

Rastopiti maslac i u njega dodati paradajz pire, pasirani beli luk, ljutu alevu papriku, narendani muskatni oraščić, kumin, biber i so. Sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom namazati pile spolja i iznutra.

Pile staviti u vatrostalnu posudu, pa sa strane naliti vino i vodu.

Zatvoriti posudu i staviti pile u rernu. Uključiti je na 180 stepeni, pa peći pile oko 90 minuta, nakon čega ukloniti poklopac i peći još 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: