Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast Pasulj»Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom

Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087764
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicom3 / 3
14/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Toliko je ukusan, da će čak i oni koji nisu ljubitelji pasulja da jedu još"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g, zreo, beli
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • paradajz - 1 komad, zeleni
  • paprike - 2 komada, crvene
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • nana - 4 - 5 listića
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • kobasica - 200 g, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo litar vode na vatru da provri. Operemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva. Ostavljamo ga da vri oko 30 minuta, nakon toga prosipamo prvu vodu i umesto nje sipamo drugu čistu. toplu vodu oko litar i po.

Isečemo na sitno luk, a šargarepu na kocke i dodamo ih u pasulj. Ostavljamo tako da vri oko 30 minuta. U odvojenu posudu stavljamo brašno, alevu papriku i malo hladne vode. Mutimo dobro da dobijemo glatku kašu, nakon čega je sipamo u vreli pasulj.

Ispečemo dve crvene paprike, oljuštimo ih i isečemo na sitne parčiće. Isto tako isečemo na sitno i crveni i zeleni paradajz. Dodajemo ih u pasulj i ostavljamo da se kuvaju još 30 minuta. Na kraju dodajemo ulje, nanu isečenu na sitno, so po ukusu i kobasicu isečenu na krugove.

Kuvamo još 10 minuta, sklanjamo sa ringle i serviramo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: