Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Brza predjela»Grilovane tikvice sa punjenim belim lukom

Grilovane tikvice sa punjenim belim lukom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5221503k173
Grilovane tikvice sa punjenim belim lukom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
18/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Prolećni kulinarski izazov za sve koji obožavaju da kuvaju"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike za premazivanje
  • svež beli luk - 6 krupnijih glavica
  • za humus
  • feta - 250 g, sir
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • mirođija - 1/2 veze
  • seme susama - 50 g, zapečeno
  • za pesto
  • mirođija - 1/2 veze
  • lešnici - 50 g, zapečeni
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • svež beli luk - 5 čenova
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice, oljuštimo ih i sečemo na trakice. Namažemo ih maslinovim uljem i pečemo na gril tiganju.

Nakon toga ih posolimo i ostavljamo sa strane da se ohlade.

Od belog luka izaberemo krupnije glavice, pažljivo ih oljuštimo. Ostavljamo 2-3 sloja ovojnice, u kojoj ćemo staviti humus. Zbog toga pravimo prorez sa jedne strane i izvadimo čenove.

Malo je pipavo ali efekat vredi.

Stavljamo ih sa strane, gotove za nadev i sastavljamo predjelo. Od odvojenih čenova belog luka koristimo 10-12 komada, pečemo ih na gril tiganju.

Ovaj aromatičan izazov izgnječimo zajedno sa feta sirom, solju, maslinovim uljem i sitno iseckanom mirođijom.

Dodajemo zapečeno seme susama i humus je gotov.

Za pesto koristimo blender, u koji stavljamo sadtojke i pasiramo dok se ne dobije homogena smesa.

Sastavljamo predjelo tako što napunimo beli luk humusom i obložimo ga komadom tikvice.

Dekorišemo strukom mirođije i prelivamo pestom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: