Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Laka domaća baklava

Laka domaća baklava

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Laka domaća baklava1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Laka baklava za početnike u kuhinji, kojom ćete oduševiti sve ljubitelje slatkih iskušenja"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 125 g, kravlji
  • orasi - 1 i 1/2 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 3 šolje
  • vod - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pakovanje kora podelite na pola. Jednu polovinu posipajte 1/2 otopljenog maslaca i polovinom od ukupne količine krupno mlevenih oraha. Drugu količinu maslaca i oraha posipajte preko drugog dela kora za pitu.

Nakon toga obe polovine kora uvijte u rolat i isecite baklavu na male komadiće debljine oko 3 cm. Isečene komadiće stavite u prethodno nauljanu tepsiju i pecite na 180 stepeni.

Od vode, šećera i vanilin šećera napravite šećerni sirup, kojim ćete preliti baklavu kada se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: