Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Konzervirana karaš riba

Konzervirana karaš riba

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Konzervirana karaš riba
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Za dane u kojima ste previše umorni da kuvate."

Potrebni sastojci

  • karaš riba - 3 kg, očišćena riba
  • sirće - 250 ml
  • ulje - 400 ml
  • biber - 2 kesice, u zrnu
  • piment - pola kesice
  • lovorov list - nekoliko listova
  • so - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo u ekspres loncu.

Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.

Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.

Nakon što provri kuvamo jedan sat u sklanjamo s vatre.

Nakon toga poređamo u tegle do vrha.

Zatvaramo poklopcima i sterilišemo oko 20 minuta.

Kosti postaju još mekše u zbog sirćeta.

Po ovom receptu može da se konzerviše svakakva riba koa što je deverika, skobalj, a može i da bude mešana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti