Punjeni patlidžan (Imam baildi)

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
25/09/2017
"Nema čoveka koji nije čuo za Imam baildi, ali vam je potreban pravi recept da se napravi kako treba "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano955
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 250 g, svež
  • luk - 2 glavice, srednje velike
  • beli luk - 2 čena, krupno isečena
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 - 4 zrna
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro patlidžane, očistite ih od zelenih delova i isecite na dva dela po dužini. Posolite ih i ostavite 30 minuta da otpuste gorki sok.

U međuvremenu pripremite ostalo povrće. Isecite luk na kocke, oljuštite paradajz i takođe ga isecite na kocke, beli luk - na krupne parčiće.

Operite i oljuštite šargarepu i isecite je na kocke.

Kad je gotovo isperite patlidžane i osušite. Izdubite unutrašnjost čamaca.

Zagrejte ulje i propržite čamce od patlidžana sa obe strane po 4 minuta sa svake.

U istoj masnoći propržite šargarepu, luk i beli luk na nekoliko minuta. Dodajte paradajz i unutrašnjost patlidžana isečenu na kocke.

Začinite solju, biberom, lovorovim listom i pimentom. Izdinstajte smesu dok se ne zgusne i voda ne uvri.

Gotovom smesom napunite patlidžane, a pre toga sklonite listove lovora i piment, i zapecite ih u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar