Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan Imam Bayildi

Punjeni patlidžan Imam Bayildi

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5821002k240
Punjeni patlidžan Imam Bayildi
Fotografije: Ivelina
1 / 4
19/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Znamo sve interesantne recepte za pripremu Imam Bayildi, ali u suštini najviše volimo da učestvujemo u njihovoj konzumaciji"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednje veličine
  • nadev
  • crni luk - 2 glavice, iseckan na trake
  • peršun
  • menta
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paradajz - 2 komada
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Jedan veoma ukusan recept iz turske kuhinje.

Punjeni patlidžan Imam Bayildi.

Volimo tursku kuhinju, punu toliko ukusnih iskušenja!

Patlidžan pržite dok ne omekša, pa ga onda otvorite, da biste stavili nadev u njega.

Za nadev koristite dve glavide luka isečene na trake, peršun i mentu, jednu zelenu papriku, 2 paradajza (ne stavljajte više, kako bi se osetio ukus patlidžana i luka, jer ćete inače dobiti kaponatu).

Prodinstajte povrće i njime napunite patlidžane. Ostatak od nadeva - oko jedne šoljice ispasirajte, razredite istom količinom vode i prelijte punjene patlidžane.

Pecite u rerni oko 30-40 minuta.

Prijatno i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: