Šaran sa nadevom od oraha iz rerne

24/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200224
"Verujemo da je šaran stvoren da bi se napunio nadevom od oraha i da se ispeče i pojede sa dragim ljudima "
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - 1 šoljica + 3 kašike
  • orasi - 1 šolja, isitnjeni, puna
  • so
  • biber
  • cimet - 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistite i posolite spolja i unutra. Kolutiće luka propržite zajedno sa 1 kašičicom ulja. Dodajte isitnjene orahe i posolite, poboberite i dodajte cimet po želji.

Napunite šarana, zašijte ga i stavite ga u nauljanu tepsiju preko drvenih štapića ili na kolutiće luka.

Prelijte ga sa 4 kašike ulja, a oko njega poređajte kriške limuna i 1 kašiku paradajz pirea, koji ste razredili sa malo vode. Po želji, možete posipati i isitnjene bademe preko.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni. Poslužite ga dok je hladan.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar