Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa kiselim kupusom

Svinjetina sa kiselim kupusom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjetina sa kiselim kupusom
Fotografije: Albena Atanasova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
220 min.
Ukupno
245 min.
Porcije
8
"Klasika u kuhinji - ne možete da ne probate našu svinjetinu sa kupusom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg vrata ili grudi
  • kiseli kupus - 3 kg
  • ulje - 300 ml
  • paprike - 2 - 3 komada, suve
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 20 zrna
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na krupne parčiće, a kiseli kupus iseckajte na krupno. Sipajte 100 ml ulja na dno glinene posude.

Odozgo stavite 1 sloj kupusa. Pospite izmrvljenim suvim paprikama. Dodajte nekoliko zrna bibera, alevu papriku i parčiće namrvljenog lovorovog lista. Odozgo stavite sloj mesa. Sastojci se ređaju dok se ne potroše, dok poslednji sloj treba da bude od kiselog kupusa.

Napunite posudu vrelom vodom do nivoa sastojaka, poklopite. Stavite đuvečaru u hladnu rernu. Dinstajte jelo bar 3 sata na 140-150 stepeni. Otklopite poklopac i zapecite još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: