Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa kremom od jaja

Čizkejk sa kremom od jaja

NEVINEVI
Pomoćnik kuvara
5418528
Čizkejk sa kremom od jaja
Fotografije: NEVI
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Danas smo vam spremili balkansku varijantu našeg omiljenog čizkejka. Da li je ukusniji od klasičnog čizkejka, to ne znamo, ali svakako ga treba probati."

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • keks - 175 g, čajni, sa ukusom limuna
  • keks - 175 g, čajni, sa ukusom kakaoa
  • maslac - 100 g, kravlji
  • kora od limuna
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 200 g
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 6 kašika
  • želatin - 10 g
  • voda - 3 kašike, hladna
  • vanilin šećer
  • za dekoraciju
  • džem - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite, dodajte koru od limuna i prelijte otopljenim maslacem. Sve dobro promešajte i dobijenu smesu isipajte u pleh prečnika 22 cm. Dobro pritisnite ka dnu, da napravite osnovu. Stavite koru u frižider, da se maslac stegne.

Za to vreme napravite krem. Napravite kašu od žumanaca, brašna, vanilin šećera i 100 ml svežeg mleka.

Preostalo mleko zagrejte zajedno sa šećerom i kada proključa, pa dodajte kašu uz neprestano mešanje. Čim je smesa gotova, sklonite sa vatre.

Potopite želatin u vodu i ostavite da nabubri nekoliko minuta. Zatim dodajte toplom kremu i dobro promešajte. Isipajte krem prkeo osnove i stavite u frižider da se stegne, najmanje 4-5 sati.

Posle izvadite iz pleha, tako da nožem odvojite od zidova pleha i poslužite čizkejk preliven džemom po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: