Način pripreme
Keks izmrvite, dodajte koru od limuna i prelijte otopljenim maslacem. Sve dobro promešajte i dobijenu smesu isipajte u pleh prečnika 22 cm. Dobro pritisnite ka dnu, da napravite osnovu. Stavite koru u frižider, da se maslac stegne.
Za to vreme napravite krem. Napravite kašu od žumanaca, brašna, vanilin šećera i 100 ml svežeg mleka.
Preostalo mleko zagrejte zajedno sa šećerom i kada proključa, pa dodajte kašu uz neprestano mešanje. Čim je smesa gotova, sklonite sa vatre.
Potopite želatin u vodu i ostavite da nabubri nekoliko minuta. Zatim dodajte toplom kremu i dobro promešajte. Isipajte krem prkeo osnove i stavite u frižider da se stegne, najmanje 4-5 sati.
Posle izvadite iz pleha, tako da nožem odvojite od zidova pleha i poslužite čizkejk preliven džemom po vašem izboru.