Način pripreme
1. Meso od zeca dobro operite i utrljajte biberom, majčinom dušicom, dodajte malo soli, polovinu maslinovog ulja i sok od limuna. Ostavite meso u frižider na 2-3 sata ili preko noći, ako imate vremena.
2. Mladi krompir presecite na polovine, ako je mali, ili na četvrtine, ako je veći. Nemojte ga ljuštiti, samo ga dobro operite. Začinite krompir ruzmarinom, alevom paprikom i biberom, dodajte so i drugu polovinu maslinovog ulja. Stavite krompir u kesu za pečenje.
3. Mladi beli luk iseckajte na krupno i zajedno sa paradajzem i očišćenim arpadžikom stavite u kesu. Izmrvite kockicu bujona i poređajte zečetinu. Prelijte belim vinom i vodom i dobro zatvorite kesu za pečenje zatvaračem, koji ste dobili uz kesu. Na gornjem delu kese napravite 5-6 otvora čačkalicom.
4. Kesu stavite u pleh i pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Pri kraju pečenja, možete pojačati rernu na 200 stepeni, kako bi meso uhvatilo boju.
5. Kada meso izvadite iz rerne, ostavite ga još 10-15 minuta u kesi, a nakon toga ga poslužite.
Idealan ručak ili večera, koja ne zahteva mnogo posla i ne prlja mnogo posuđa.
Brzo, lako i veoma ukusno!