Način pripreme
Patlidžan se očisti, iseče na krugove, posoli se i ostavlja u đevđiru da se ocedi oko pola sata. Dok se patlidžan cedo pripremamo paradajz sos. U ulju (10-15 ml) dinstamo sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu, čim se izdinsta dodajemo iseckan peršun, prstohvat aleve paprike, prstohvat šećera, promešamo i dodajemo brašno.
Čim se brašno proprži sipamo uz neprestano mešanje sok od paradajza, ostavljamo na jedan minut da se sos zgusne i skidamo sa vatre.
Kad se patlidžan ocedi, propremo ga i pečemo sa obe strane u gril tiganju. U posudi umutimo jaje i mleko i čim sos i patlidžan budu gotovi, počinjemo sa sastavljanjem.
U malom plehu po dnu poređamo polovinu patlidžana, prelivamo polovinom sosa, rasporedimo i jaje, mlekom nakon toga preostali patlidžan i preostali sos.
Pečemo na 180-200 stepeni 15-20 minuta.