Pržene ćuftice sa paradajz sosom na seoski način

01/10/2017
"Pripremite mnogo hleba, zato što vam garantujemo da ćete bukvalno polizati tanjir "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 005
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se umesi, dodaje se iseckan luk, kriška hleba potopljena u vodu i oceđena, mleveni kumin i zamesi se. Prže se ćuftice u tiganju.

Posebno se u drugoj posudi proprži paradajz, dodaje se brašno pomešano sa malo vode i meša se dok ne bude gotov sos. Na kraju se posipa svežim ili zamrznutim peršunom. Ja sam koristila zamrznut iz naše seoske bašte.

Servira se sos i dodaju se pržene ćuftice, po 2-3 u porciji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar