Kinoa sa patlidžanima

02/10/2017
"Jedinstveno jelo egzotičnog ukusa "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano903
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kinoa - 200 g
  • paprike - 1 komad, crvene
  • paradajz - 1/2 šolje, sos
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • luk - 1 glavica
  • patlidžan - 1 komad
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 400 ml vode da provri, operite i unutra sipajte kinoa. Kuvajt eoko 15 minuta na tihoj vatri, poklopljeno. U međuvremenu ugrejte masti i izdinstajte sitno iseckan luk i beli luk.

Dodajte patlidžan, iseckan na kockice, dinstajte dok ne omekša i stavte paradajz sos. Začinite solju i šećerom i kuvajte jelo još 7-8 minuta na tihoj vatri.

Ocedite kinoa, prelijte sa sosom od patlidžana i servirajte jelo samostalno ili kao prilog za meso ili ribu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar