Gaspačo - španska supa od paradajza

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18412
04/10/2017
"Letnje osveženje na španski način - Gaspačo "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano471
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite, oljuštite i naseckajte na krupne komade (da stanu u blender). Krastavac takođe operite, oljuštite i nasecite krupno za blender.

Paprike očistite od semenki. Luk i beli luk oljuštite i naseckajte.

U blender stavite povrće, so, maslinovo ulje i sok od limuna.

Uključite blender, ali nemojte mnogo usitniti smesu. Probajte gaspačo i ako je potrebno, dodajte još soli ili ulja. Gaspačo poslužite ohlađen ili sa nekoliko kockica leda.

Druga varijanta gaspača je da se samelje samo paradajz, a da se ostalo povrće nasecka na sitno, kako bi se osećalo tokom jela. (Pitanje ukusa).

Ko voli bosiljak, može da doda i njega umesto peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar