Bistra riblja čorba

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
04/10/2017
"Znate li tajnu najukusnije riblje čorbe - mnogo ribe i mnogo vrsta ribe "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano345
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 700 g (tolstolobik, šaran, som, mešavina od svih)
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepe - 4 komada
  • krompir - 6 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • celer - 2 struka
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • selen
  • peršun
  • soli
* merne jedinice

Način pripreme

Dobra riblja čorba se pravi od nekoliko vrsta ribe - što više vrsta, to bolja čorba. Dobro očišćenu ribu prelijte hladnom vodom, posolite je i kuvajte na umerenoj vatri dok ne bude poluskuvana.

Izvadite komade ribe, a bujon procedite i stavite da prokuva. U vreli bujon dodajte naseckani luk, šargarepu, strukove celera i na kockice naseckani krompir.

Dodajte komade ribe i kuvajte dok krompir ne omekša. Na kraju stavite sitno seckani paradajz i začine i kuvajte još 7-8 minuta.

Poslužite čorbu vruću, a možete dodati i malo soka od limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar