Način pripreme
Kvasac pomešate sa toplom vodom i zajedno sa 2 supene kašike brašna i šećera, ostavite pokriveno na toplom 20 minuta.
Nakon toga dodajte umućena jaja, mleko, so, ulje i susam. Napravite udubljenje u sredini brašna sipajte i sipajte kvasac i mlečnu smesu.
Zamesite testo i dodajte preostalo brašno dok se ne dobije meko testo. Mesite oko 15 minuta. Nakon toga ja ga udaram 100 puta po radnoj površini - tako se aktivira gluten u brašnu.
Zamešeno testo pokrijte najlonom i ostavite na 20 minuta na toplom.
Kad bude gotovo lagano se premesi.
Podelite ga na tri dela - dva jednaka i jedan manji. Svaki deo razvucite na tanku koru, oko 1/2 cm pravougaona kora. Namažite je uljem i uvijte u rolat. Rolat isecite na trouglove. Na isti način uradite i sa druge dve kore.
Rasporedite gotove trouglove od početka po ivicama pleha, a nakon toga u sredinu i na kraju između dva reda.
Pokrijte oblikovanu pogaču i ostavite da odstoji 20 minuta.
Nakon toga je premažite umućenim žumancima, malo mleka i ulja. Odozgo se posipa susamom po ukusu i stavlja da se peče na 180 stepeni dok ne bude gotovo.