Mariniran crnomorski šnjur sa začinima

08/10/2017
"Evo ih jednistveni marinirani crnomorski šnjurevi o kojima svi pričaju! Meze za prijatelje!"
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crnomorski šnjur - oko 2 kg, svež
  • za salamuru
  • so - 250 g
  • voda - 1 l
  • jabukovo sirće
  • biber
  • piment
  • lovorov list
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Koristi se svež crnomorski šnjur, pažljivo se očisti od glave i iznutrica. Propere se lepo hladnom vodom, stavlja se u odgovarajuću posudu i preliva salamurom od 250 g soli, rasstvorenih u 1 litru hladne vode.

Riba se ostavlja na 24 sata u frižideru, nakon toga se salamura procedi i sipa se jabukovo sirće, da ravnomerno pokrije ribu šnjur.

Nakon 3-4 sata riba stoji u sirćetu i zatim se zbijeno ređa u tegle, između riba se stavljaju začini po ukusu - biber, piment, lovorov list.

U svaku teglu se stavlja malo preprženog ulja, da vazduh ne bi dolazio do ribe.

Čuva se na tamnom i provetrivom mestu.

Konzumira se sa zadovoljstvom u prijatnom društvu.

Tačna količina marinade i porcija nisu određeni, zato što zavisi od količine crnomorskih šnjureva koje ćete marinirati. slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar