Pogačice (poače) po originalnom turskom receptu

08/10/2017
"Ukusne pogačice, tipične za tursku kuhinju, koje možete pripremiti sa nadevom po izboru "
Priprema35 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 211
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 šolja, toplo
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 2 kašičice
  • maslac - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 5 i 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu šoljju toplog mleka se stavlja kvasac i šećer i čeka se 15 minuta dok se malo aktivira.

U posebnoj posudi se umuti jedno celo jaje i belance i dodaje se prethodno rastopljen kravlji maslac.

Dodaje se ulje, mleko, so i brašno nakon toga se zamesi glatko testo koje se ne lepi.

Pažljivo se oblikuju pogačice jednakog okruglog oblika u koje se u sredinu dodaje nadev (sir, kačkavalj, masline, krompir) po vašem izboru.

Dobro oblikovane pogače se odozgo premažu odvojenim žumancem i stavljaju se u rernu na 200 stepni.

Preporučuje se da su na papiru za pečenje. Gotovi su nakon pola sata.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti