bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pogačice sa Sirom»Mekani panjići sa kačkavaljem

Mekani panjići sa kačkavaljem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Početnik
521424k37
Mekani panjići sa kačkavaljem
Fotografije: Rositsa Petrova
08/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Takav doručak smo vam pripremili da nećete poverovati svojim očima - raskošni, mekani panjići od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 600 g
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • sveže mleko - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 2 komada
  • za nadev
  • kačkavalj - 200 g
  • masalc - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejemo sveže mleko i u njemu rastvorimo kvasac, šećer i 2-3 supene kašike brašna, promešamo i pokrijemo krpom da se aktivira kvasac.

Prosejemo brašno i pravimo udubljenje u koje sipamo gotov kvasac, dodajemo so, ulje i jaja. Jedno žumance ostavljamo za premazivanje.

Zamesimo meko testo i pokrivamo krpom dok se ne udvostruči.

Nadošlo testo razvučemo na pravougaonu koru 30-40 cm. Namažemo rastopljenim maslacem i posipamo kačkavaljem, koji smo izrendali krupnije.

Uvijamo u rolat i sečemo na 8-10 komada, U pleh, obložen papirom za pečenje ređamo panjiće i stavljamo u rernu na 50 stepeni da nadođu.

Kad budu gotovi, premažemo umućenim žumancem i pečemo na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta. Bon apeti :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: