Lepa punjena pogača

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Lepa punjena pogača
Fotografije: Vanya Georgieva
4 / 5
10/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Toliko lepa, da nam je skoro žao da je probamo ...skoro"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 150 ml, hladna
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • jaja - 2 komada (1 žumance za mazanje)
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kg
  • nadev
  • šunka - 150 g, svinjska
  • kačkavalj - 150 g
  • topljeni sir - 3 trouglića
  • susam - za posipanja
  • seme bundeve
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka, šećera i malo brašna. Prosejte brašno i od svih sastojaka zamesite lepo glatko testo.

Namažite uljem i pokrijte folijom da naraste. Nakon što je gotovo testo podelite ga na dva jednaka dela i jednu malu loptu za dekoraciju listova.

Jedan deo razvijte u oblu debelu koru, veliku koliko i posuda za pečenje. Pokrijte papirom za pečenje i stavite oblu koru.

Isecite šunku na krugove i narendajte kačkavalj. Pospite obilno kačkavaljem, poređajte šunku i topljeni sir.

Od drugog dela testa takođe razvijte oblu koru veličine posude za pečenje i isecite na trake na četiri mesta, sa slika ćete imati predstavu kako. Upletite trake, počinjući od spolja na unutra.

Od male lopte testa oblikujte listiće, tako što ih sečete oštrim nožem. Ostavite pogaču da naraste, nakon čega je mažete žumancem i pečete u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: