Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
Телешка кайма с чушки и гъби
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Čili»Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama

Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Početnik
509262k53
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
13/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"E ovo je recept koji može da probudi apetit svima vama"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - čenovi
  • paradajz - 400 g, kutija oljušten na kockice
  • paprike - 1 crvena
  • paprike - 1 zelena
  • pečurke - 150 g, šampinjoni
  • bujon - 150 ml
  • biber - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk i beli luk, očistite paprike od semenki i isecite na kockice, pečurke na polumesec.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi i dinstajte luk oko 3-4 minuta. Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.

Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire. Ponovo pržite i mešajte neprestano oko 5 minuta. Dodajte bujon i biber, promešajte i poklopite.

Kuvajte oko 20 minuta, skinite poklopac i kuvajte još 5 minuta dok se jelo ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: