Način pripreme
Rerna - 180 stepeni.
Krompir se očisti i oljušti. Iseče se na krugove oko 3 mm. Velika šerpa se stavi na vatru sa vodom i dodaje se izrendana kora limuna, majčina dušica, muskantni oraščić, bujon, biber, so.
Čim voda provri dodaje se krompir, isečen na kriške, promeša se i ostavlja nakon vrenja tačno 8 minuta. Vadi se rešektastom kašikom i stavlja u namazan kalup za pečenje. Poređa se.
Preliva se pavlakom. Pokriva se aluminijumskom folijom u u početku se peče na 180 stepeni 30 minuta, skida se folija i peče se još 30 minuta dok lepo ne porumeni.
Napomena: Osim izrendane kore limuna dodala sam i koru iseckanu na sitne kockice, skoro pa izgnječenu da bi miris bio jači.
Izuzetan graten, jakog mirisa, u isto vreme i delikatan. Sočan sa predivnim ukusom zapečenih krompira i pavlake.