Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Janija sa graškom, šargarepom i paradajzom

Janija sa graškom, šargarepom i paradajzom

Janija sa graškom, šargarepom i paradajzom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Koliko malo treba čoveku da bude zadovoljan ukusnim obrokom"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g, smrznut
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada, iz konzerve
  • origano
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje u šerpi, sipajte sitno naseckani luk i šargarepu nasečenu na polukrugove.

Posolite i dinstajte 2-3 minuta da povrće omekša, a zatim dodajte smrznuti grašak.

Promešajte, dodajte naseckani i oljušteni paradajz, alevu papriku, biber i origano. Nalijte vruću vodu da pokrije namirnice i ostavite na umerenoj vatri da se kuva dok grašak ne bude gotov.

Brašno rastvorite u malo vode u kašu i sipajte ga u šerpu. Isključite vatru i ostavite da se prokuva dok je ringla topla. Poslužite janiju odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: