Konkilie testenina sa patlidžanom, pečurkama i paprikama

17/10/2017
"Vegetarijnsko je i božansvenog ukusa probajte i uverite se i sami "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i čenovi belog luka se očiste i stno iseckaju. Stavljaju se u tiganj sa malo maslinovog ulja i kuvaje oko minut, nakon toga se dodajte patlidžan, iseckan na kockice, pečurke i paprike, isečene na trakice.

Povrće se dinsta, meša se periodično. Nakon toga se dodaje samleven paradajz.

Sos se kuva dok voda ne ispari iz paradajza. Sipa se belo vino i dodaju se začini po ukusu. Sos od povrća se ostavlja da se krčka na tihoj vatri, dok povrće ne omekša.

Testenina se skuva u posoljenoj vodi, ocedi se, prebacuje se u veliku posudu i poliva se sa malo maslinovog ulja.

Rasporedi se na tanjire, a preko njih se stavlja sos. Odozgo se testenina posipa rendanim parmezanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar