Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjski kare u sosu od karameliziranog luka i pomorandže

Svinjski kare u sosu od karameliziranog luka i pomorandže

Svinjski kare u sosu od karameliziranog luka i pomorandže
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
18/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Gurmanska ideja za svinjski kare, kojom ćete zasijati pred svojim gostima"

Potrebni sastojci

  • svinsjki kare - 1kg
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 1 šoljica
  • pomorandže - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju prvo upržite luk i beli luk dok se ne karameliziraju. Izvadite ih iz tiganja i ispasirajte ih.

U istoj masnoći ispržite kare, kako bi ga zatvorili sa svih strana. Prethodno posolite i pobiberite kare.

Meso prebacite u ekspres lonac. Stavite luk i belo vino. Sačekajte 5 minuta da alkohol ispari i dolijte sok od jedne i po pomorandže i pola šoljice vode. Zavorite ekspres lonac i kuvajte 30 minuta.

Za prilog, skuvajte krompir 10 minuta, a zatim ga ispržite u tiganju još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: