Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjetina sa kiselim mlekom i kuskusom

Jagnjetina sa kiselim mlekom i kuskusom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjetina sa kiselim mlekom i kuskusom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Prava klasika za Uskrs - jagnetina sa kiselim mlekom, ali sa lakom notom Orijenta"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 4 komada, jagnjeći kotleti od buta
  • kiselo mleko - 100g
  • beli luk - 2 čena
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kuskus - 200 g
  • bujon - 400 ml, od piletine
  • peršun - 2 kašike, seckan, svež
  • menta - 2 kašike, seckan, sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite višak masnoće od kotleta.

Napravite marinadu u posudi od kiselog mleka, zgnječenog belog luka, kumina, aleve paprike i jedne kašike maslinovog ulja. Dobro promešajte i premažite kotlete sa obe strane. Ostavite ih 30 minuta u frižideru.

U međuvremenu, skuvajte kuskus u bujonu i dodajte drugu kašiku maslinovog ulja. Kuvajte kuskus kao pirinač, dok ne upije tečnost i bez mešanja. Kada je gotov, sklonite ga sa vatre i promešajte ga viljuškom, pa dodajte sitno seckani peršun i mentu. Posolite po ukusu.

Ugrejte veliki tiganj. Ispržite jagnjeće kotlete oko 9 minuta sa svake strane. Skinite ih sa vatre, pokrijte ih folijom i ostavite ih da odmore.

Poslužite kotlete nasečene preko kuskusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: