Način pripreme
Ispecite i oljuštite crvenu papriku i šargarepu na trakice. Sitno iseckajte luk i beli luk.
Isecite pileći file na kockcie. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi na vatri u dubokom tiganju.
Propržite pileće kockcie sa svih strana ok o10 minuta. Izvadite iz tiganja. U istom tiganju sipajte iseckan luk, šargarepu i papriku. Kuvajte oko 5 minuta, mešajte neprestano. Dodajte beli luk i kuvajte još oko 2 minuta.
Dodajte paradajz na kockice i lepo promešajte. Kuvajte još oko 5 minuta.
Sipajte pavlaku za kuvanje, bosiljak i šećer. Ostavite sos da provri. Začinite solju i biberom. Dodajte kockice piletine. Poklopite i kuvajte oko 10 minuta.
U međuvremunu skuvajte testeninu gemelli prema uputstvu na pakovanju.
Kad bude gotovo sipajte testeninu u sos, promešajte lepo i pospite parmezanom.