Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ražnjići»Ražnjići od telećeg mesa prepuni mirisa

Ražnjići od telećeg mesa prepuni mirisa

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Ražnjići od telećeg mesa prepuni mirisa
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Miris ovih ražnjića okuplja mlade i stare u nestrpljivom čekaju krajnjeg rezultata Veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • teleći ribić - 500 g
  • slanina - 100 g
  • crveni luk - 2 komada
  • paprike - 3 komada, žute
  • sos terijaki - 1/2 šolje
  • sos vorčester - 1 šolja
  • seinf - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašike
  • čubar
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • mast - biljna
  • slanina - parče za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Osušimo ribić i isečemo ga po horizontali. Oblikujemo ga na komade.

Luk i paprike očistimo i sečemo na kockice. Slaninu isečemo na tanke kriške, sačuvamo kožu.

Potopimo drvene ražnjiće u vodu. Nanižemo meso i povrće, smenjujemo sa slaninom.

Stavljamo ražnjiće u vatrostalnu činiju. Svako parče isečemo na tanke i duge trakice.

Sos pripremamo u kaseroli, u koju sipamo dva sosa. Promešamo i dodajemo med, senf, so, čubar, sitno sieckan čen belog luka. Stavljamo na tihu vatru da se sos ugreje. Njime prelivamo ražnjoće i ostavljamo da se marinuju najmanje 2 sata.

Ugrevamo gril tiganj i namažemo ga parčetom slanine. Dodajemo i mast.

Poređamo ražnjiće u tiganj da se peku, često ih okrećemo. Meso ne treba da izgori, treba da ostane sočno iznutra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: