Način pripreme
Kvasac i šećer rastvorite u mlakom mleku, vodi i dodajte 2-3 kašike brašna. Ostavite da se aktivira 15 minuta na toplom mestu.
U posudi promešajte aktivirani kvasac i ulje. Promešajte i dodajte brašno i so. Umesite meko testo i ostavite ga da naraste 60 minuta na toplom mestu.
Margarin i žumanca umutite mikserom.
Naraslo testo podelite na 2 dela. Svaki deo razvucite u pravougaonik debljine 3-4 mm. Premažite polovinom smese od margarina.
Pospite izmrvljenim sirom i umotajte u rolat. Oštrim nožem nasecite kiflice na pravougaone komade i poređajte ih preko papira za pečenje.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni, a kiflice ostavite da narastu dok se rerna ne zagreje.
Premažite kiflice umućenim žumancem i pospite ih susamom ili kimom. Pecite oko 20 minuta.