Umotane kiflice sa sirom

24/10/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1616
"Majstorski napravljeno - mirisne kiflice, kojima će dan započeti više nego lepo "
Priprema90 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kiflice
  • brašno - 550 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 100 ml
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 20 g ili 1 pakovanje suvog kvasca (7 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • soli - 2 kašičice
  • za nadev
  • margarin - 80 g
  • žumance - 3 komada (od kojih 1 za premazivanje)
  • sir - 250 g
  • za posipanje
  • susam
  • kim
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer rastvorite u mlakom mleku, vodi i dodajte 2-3 kašike brašna. Ostavite da se aktivira 15 minuta na toplom mestu.

U posudi promešajte aktivirani kvasac i ulje. Promešajte i dodajte brašno i so. Umesite meko testo i ostavite ga da naraste 60 minuta na toplom mestu.
Margarin i žumanca umutite mikserom.

Naraslo testo podelite na 2 dela. Svaki deo razvucite u pravougaonik debljine 3-4 mm. Premažite polovinom smese od margarina.

Pospite izmrvljenim sirom i umotajte u rolat. Oštrim nožem nasecite kiflice na pravougaone komade i poređajte ih preko papira za pečenje.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni, a kiflice ostavite da narastu dok se rerna ne zagreje.

Premažite kiflice umućenim žumancem i pospite ih susamom ili kimom. Pecite oko 20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar