Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pečena italijanska pastina sa piletinom

Pečena italijanska pastina sa piletinom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46511427143
Pečena italijanska pastina sa piletinom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
25/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Testenina sa piletinom i mocarelom - da li i vama zvuči kao prava kulinarska bajka"

Potrebni sastojci

  • testenina - 200 g pastine ili druge vrste malih makarona
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pileće meso - 200 g, file
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 1 šolja, male kuglice
  • peršun - 10 strukova
  • soli - 1/4 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice, mleven
  • prezle - 1/4 šolje
  • parmezan - 50 g, narendan
  • maslac - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U slanoj vodi skuvajte testeninu da bude al dente - unutrašnjost da bude čvrsta, a spoljašnost testenine mekana. Ocedite testeninu. Pileće meso nasecite na kockice. upržite ga u maslinovom ulju dok ne pobeli.

Luk sitno iseckajte i dodajte ga u meso. Pržite 4 minuta. beli luk izgnječite i dodajte u smesu. Pržite još minut. Meso sa lukom i belim lukom dodajte u skuvanu testeninu.

Paradajz prelijte vrelom vodom, potopite ga u hladnu i nasecite ga na kockice. Dodajte ga u testeninu sa mesom. Posolite, dodajte biber i sitno seckani peršun.

Dodajte mocarelu. U pleh, koji ste premazali polovinom maslaca, stavite smesu, pospite je prezlama i parmezanom. Odozgo stavite komadiće preostalog maslaca i pecite 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: