Laki desert sa bundevom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Laki desert sa bundevom
Fotografije: Anelia Terzieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Desert, kakav desert? Nikakav desert nije ostao za vas, sve smo pojeli"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu nasecite na male kockice, jer ćete je kuvati sa kremom. Jaja umutite sa šećerom.

Dodajte vanilu i mleko, koje ste lagano zagrejali. Stavite bundevu na dno posuda u kojima ćete peći desert, a možete sve pripremiti i u jednoj posudi.

Preko bundeve sipajte mlečnu smesu. Pecite u vodenoj kupci na oko 160 stepeni.

Kada se krem smesa stegne, desert je gotov. Ostavite desert da se ohladi u rerni. Po želji, možete sve posipati sa malo šećera i kuhinjskim gorionikom napraviti hrskavu koricu.

Napomena: Ovaj desert možete pripremati od bundeve, koja vam je preostala nakon pripremanja pite od bundeve, jer je dobar i sa malo osušenim komadima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti