Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa bundevom i kakaom

Čizkejk sa bundevom i kakaom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Čizkejk sa bundevom i kakaom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"U sezoni bundeva nema šanse da ne probate ovaj veličanstveni čizkejk sa bundevom i kakaom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kuvana
  • jaja - 3 komada
  • braon šećer - 220 g
  • krem sir - 500 g
  • maslac - 100 g, kravli
  • vanila - 3 komada
  • muskantni oraščić - 2 kašičice
  • kakao - 1 supene kašike u prahu
  • cimet - 1 kašičica
  • keks - 200 g, čajni
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno izvadite sastojke na sobnu temperaturu na oko 40 minuta. Sameljite keks i dodajte jednu kašičicu muskantog oraščića i kakaoa. Dodajte rastopljeni maslac i promeajte dobro smesu.

U kalup za tortu sa ivicama koje se otvaraju, prethodno obložen paporom za pečenje, napravite osnovu od keksa sa malim bordovima po ivicama.

Uvijte lepo kalup folijom sa spoljašnje strane, zato što će se čizkejk peći na pari.

Umutite krem sir sa braon šećerom dok se potpuno ne rastvori. Dodajte jedno po jedno jaje, dodajite nakon što se prethodno pomeša sa smesom.

Bundevu ispasitajte. U nju dodajte vanilu, cimet i jednu kašičicu muskantnog oraščića.

Dodajte i pire u smesu od krem sira i lepo umutute pasatorom. Gotov krem sipajte preko osnove od keksa.

Ugrejte rernu na 150 stepeni. Stavite kalup u dubok pleh i sipajte vodu do pola kalupa. Pecite čizkejk oko 70 minuta.

Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na oko jednu noć. Ukrasite po želji sa malim bundevama od fondana ili drugim ukrasom po želji.

Kalup za tortu - 24 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: