Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Pogačice u tiganju sa bundevom i sitnim sirom

Pogačice u tiganju sa bundevom i sitnim sirom

Pogačice u tiganju sa bundevom i sitnim sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusne lepinje bez uključivanja rerne? Misija je moguća i veoma ukusna"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • soda - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • jaja - 2 komada
  • brašno - oko 600 g
  • nadev
  • bundeva - 1 šolja, skuvana
  • sitan sir - 100 g
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • so - po ukusu
  • biber
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte bundevu, ocedite je i promešajte je u posudi sa vurdom i sitno seckanim percima mladog luka. Posolite i dodajte biber.

Kvasac promešajte sa toplom vodom i šećerom i ostavite ga da se aktivira. Sipajte ga u sredinu brašna, dodajte so, ulje, umućena jaja, kiselo mleko sa umešanom sodom u njemu.

Umesite meko testo, ostavite ga da naraste oko 40 minuta.

Testo podelite na lopte veličine jabuke. Svaku loptu razvucite u malu okruglu koru. U sredinu kore stavite 1-2 kašike nadeva.

Krajeve kore sakupite i napravite svežanj. Okrenite i lagano razvucite paketić u lepinju. Na ovaj način formirajte sve lepinje.

Ugrejte tiganj, premazan uljem, i pecite lepinje sa obe strane, na jakoj vatri dok ne porumene. Izvadite ih i premažite maslacem. Jedite uz sveži paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: