Mamina janija

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5701302k117
Mamina janija
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
30/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Zato što mama stvarno kuva najbolje I najukusnije"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g
  • svinjsko meso - 400 г but
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 200 g
  • crni luk - 2 glavice
  • crno vino - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 2 с.л
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 komad
  • bujon - 3 šolje, teleći
  • praziluk - 150 g
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Meso treba da bude na sobnoj temperaturi. Očistite meso od žilica, nasecite ga na velike komade istavite ga u masnoću da se uprži 5-8 minuta, dodajte so i biber i sklonite sa vatre.

Oljuštite i očistite povrće. Šargarepu i praziluk nasecite na kolutove, krompir i luk na velike komade, a peršun i beli luk na sitno.

Stavite povrće u zemljanu đuvečaru ili zemljani lonac. Dodajte meso sa masnoćom, pospite kuminom, alevom paprikom, posolite i dodajte biber, lovorov list, pa sipajte vino sa bujonom.

Poklopite posudu i stavite je u rernu, ukljušite je na 200 stepeni na 30 minuta, a nakon toga smanjite na 180 i kuvajte 90 minuta.

Izvadite posudu iz rerne i poslužite janiju sa sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: