Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Šupla iz grada Razloga

Šupla iz grada Razloga

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Šupla iz grada Razloga
Fotografije: Diana Kostova
5 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Klasika iz makedonskih krajeva. Omiljeni doručak i u jugozapadnoj Bugarskoj. Ove je jedan veoma star recept, koji se prenosi sa kolena na koleno!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 20 g
  • sir - 70 - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje sa malo vode i postepeno mu dodajte prosejano brašno i so, pa promešajte.

Treba da dobijete testo, koje je malo gušće od testa za palačinke.

Prebacite ga u prethodno nauljenu tepciju, pa dodajte maslac i izmrvljeni sir.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Po želji, možete posuti i malo rendanog kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: