Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela pod sačem»Sač sa svinjskim mesom, pasuljem i čvarcima

Sač sa svinjskim mesom, pasuljem i čvarcima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Sač sa svinjskim mesom, pasuljem i čvarcima
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Razume se da hoćemo pasulj sa čvarcima, uvek i u svako vreme"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, plećka
  • slanina - 200 g, sirova
  • pasulj - 400 g, iz konzerve
  • crni luk - 1 glavica, velika
  • paprike - 2 komada, velike, crvene, ispečene i oljuštene
  • krompir - 4 komada, srednji
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • nana - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir i oljuštite ga. Nasecite ga na srednje velike komade. Nasecite luk na rebarca, a prethodno ispečene i oljuštene paprike na trakice.

Slaninu nasecite na komade i upržite je na umereno-slaboj vatri u šerpi dok ne dobijete čvarke, oko 15-20 minuta.

Kada su čvarci gotovi, izvadite ih. Začinite skuvani i nasečeni krompir sa malo masnoće od čvaraka i sa malo aleve paprike i soli. Začinite pasulj sa nanom, posolite ga i dodajte mu alevu papriku.

Svinjsko meso nasecite na zalogaje. Sipajte malo od masnoće čvaraka u tiganj i ispržite meso dok ne bude do pola gotovo – oko 15 minuta. Posolite ga, dodajte origano i malo aleve paprike. U međuvremenu, u sač sipajte masnoću od čvaraka.

Poređajte luk, papriku i pasulj u sač. Stavite ga u rernu. Uključite rernu da se zagreva, prvo na slaboj temperaturi i postepeno povećavajte temperaturu. Zapecite luk, pasulj i paprike na 180 stepeni oko 15 minuta.

Sakupite povrće i dodajte isprženo svinjsko meso i nasečen i začinjen krompir. Pospite čvarcima. Pecite 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite sač iz rerne i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: