Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Bogato zapečeno jelo sa batacima i pečurkama

Bogato zapečeno jelo sa batacima i pečurkama

Kristina BonevaKristina Boneva
Pomoćnik kuvara
12171
Bogato zapečeno jelo sa batacima i pečurkama
Fotografije: Kristina Boneva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Čovek je bogat kada voli, kada je voljen i ... ima bogato pečeno jelo sa batacima i pečurkama na stolu"

Potrebni sastojci

  • krompir - 800 g
  • pileći bataci - 2 - 3 komada
  • praziluk - 1 struk
  • pečurke - 500 g
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 200 g
  • sveže mleko - 80 ml
  • so
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • majčina dušica
  • peršun
  • maslac
  • ulje
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • bujon - 1 kocka, od pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere, iseče i skuva u vodi, u koju se dodaje jedan bujon od povrća. Nakon toga se izgnječe sa maslacem i svežim mlekom. Dodaje se so.

Pileći bataci se skuvaju i odvoje od kostiju.

Pečurke se zaprže. Dodaje se praziluk. Nakon što su pečurke i praziluk skoro gotovi, dodaje se pileće meso iskidano na parčiće i bujon od pečuraka.

Na kraju se stavljaju topljeni sir i začini. Meša se nekoliko minuta na tihoj vatri i sklanja se sa ringle.

Polovina krompir pirea se rasporedi u posudu za pečenje namazanu s malo ulja. Odozgo se stavlja nadev s piletinom. Opet se rasporedi krompir pire i posipa se narendanim kačkavaljem.

Jelo se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok se ne dobije zlatasta korica kačkavalja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: