Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Teletina na burgundski način

Teletina na burgundski način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Teletina na burgundski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Ne gledajte našu porciju, ratovi su počinjali i za manje!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - oko 1.5 kg
  • slanina - 200 g
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 200 g
  • crno vino - 300 ml
  • bujon - 2 šolje, teleći
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • arpadžik - 150 g
  • pečurke - 200 g
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • majčina dušica
  • peršun
  • maslac
  • ulje - ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na žilijen i propržite. Izvadite je na tanjir, a u isti tiganj sipajte maslinovo ulje ili ulje i propržite krupnije isečeno meso. Kad se proprži izvadite ga na tanjir. Sipajte malo masti u tiganj i propržite luk, isečen na polumesec i šargarepu.

Nakon nekoliko minuta vratite slaninu i meso u tiganj. Sipajte bujon, vino, paradajz pire i začine. Jelo ostavite da vri 10-15 minuta. Nakon toga poklopite i stavite u rernu na 190-200 stepeni oko 2 sata. Ako je potrebno za vreme kuvanja možete dolivati vodu.

Nakon dva sata izvadite jelo iz rerne i u njega dodajte luk i pečurke, isečene na polumesec. Sipajte još malo bujona ili vode i vratite ponovo u rernu na još 35-40 minuta.

Izvadite iz rerne i pospite sitno iseckanim peršunom. Servirajte sa kuvanom pastom ili krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: