Prženi pišmolj sa hrskavom koricom

08/11/2017
"Ovako se pripema savšeno pržena riba "
Priprema15 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno23 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 581
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pišmolj - 8 ribica
  • estragon - 1 kašičica ili po ukusu
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • brašno - da se uvalja
  • beli luk - 1 kašičica u prahu
  • ulje - za prženje
  • limun - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite ribe od glave i unutrašnjosti. Nije potrebno da vadite koske, da bi ribe ostale cele prilikom pečenja i da bi lepše izgledale. Kad ih budete jeli videćete da se kosti odvajaju neverovatno jednostavno, čak i ne ostaju neželjene i neprijatne male koščice.

2. Natrljajte očišćene, oprane i osušene ribe estragonom, sokom od limuna i solju i ostavite ih na 30 minuta u frižideru.

3. Pomešajte brašno sa belim lukom u prahu i sipajte u ribu, umesto da uvaljate jednu po jednu. Lepo promešajte rukom da se zalepi lep sloj brašna i da upije tamo gde su ribe natrljane limunom. To će im dati neverovatnu hrskavost i interesantnu teksturu - nežno i krto meso iznutra i hrskva kožica spolja.

4. Ugrejte ulje na umerenoj do jakoj vatri i pržite ribe dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

5. Uzvadite ih na ubrus da upije višak masti.

Servirajte sa kriškama limuna.

Savršeno društvo za pivo.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar