Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa pavlakom i dve vrste sira

Pogača sa pavlakom i dve vrste sira

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pogača sa pavlakom i dve vrste sira
Fotografije: Dobrinka Petkova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Sa toliko bogatom aromatičnom pogačom možete i da ne servirate ko zna koliko jela"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • kvasac - 20 g
  • voda - 200 ml, topla
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • za nadev
  • krem sir - 150 g
  • sir - 150 g
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • jaja - 1 komad, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo mleka i vode. Dodajte šećer, so, sirće, ulje i jaje.

Prosejte brašno sa solju, napravite udubljenje i sipajte kvasac, ulje i jaje. Zamesite meko testo i ostavite da naraste.

U posudi pomešajte krem sir, kravlji sir i pavlaku. Nakon što naraste testo, razvijte ga u pravougaonu koru. Isecite je na pravougaone parčiće.

U sredinu svakog stavite po 1 kašičicu nadeva, prikupite dva po dva kraja tako da se vidi nadev (vidite slike).

Poređajte ih u podmazanu posudu za pečenje i ostavite da naraste. Namažite umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: