Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od paradajza»Supa od tikve i paradajza

Supa od tikve i paradajza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Supa od tikve i paradajza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Uzimamo na zajam iz mediteranske kuhinje ovu mirisnu posnu supu i predlažemo vam je, jer ste nam prijatelji"

Potrebni sastojci

  • tikva - 500 g
  • paradajz - 600 g, dobro sazreo
  • praziluk - 1 struk
  • luk - pola glavice
  • beli luk - 2 čena
  • biber - po ukusu
  • kumin - 1 prstohvat
  • đumbir - 1 prstohvat, u prahu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i oljuštite tikvu. Isecite je na parčiće i skuvajte u posoljenoj vodi 20-25 minuta.

2. Potopite na kratko paradajz u vreloj vodi, oljuštite ga i pasirajte.

3. Iseckajte praziluk i luk na sitno i propržite ga u ulju dok ne bude gotovo. Dodakte beli luk, narendan na fino rende i nalijte paradajz pire sa kašikom šećera. Kuvajte oko 10 minuta na slaboj do srednjoj vatri.

4. Pasirajte tikvu, zajedno sa bujonom od kuvanja i začinite solju, biberom, đumbirom i kuminom. Sipajte smesu od tikve u paradajz smesu i regulišite gustinu prema vašem ukusu - odnosno nalijte vodu toliko koliko želite da vam je supa gusta ili retka.

5. Kuvajte još 10 minuta pod poklopcem i sklonite s vatre.

6. Servirajte vruću, posutu sveže iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: