Pečeni luk u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pečeni luk u rerni1 / 2
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jedinstveno meze kojim ćete pokupiti ovacije svih gostiju"

Potrebni sastojci

  • luk - 6 glavica, sladak
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • so
  • biber
  • peršun - 1 kašike, svež ili origano
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite glavice luka i isecite ih na kriške veličine oko 2 cm. Poređajte ih jednju do druge u posudu za pečenje čije ste dno prethodno namazali sa 1-2 kašike maslinovog ulja.

Pomešajte ostatak maslinovog ulja sa balsamiko sirćetom i dobijenom emulzijom prelijte luk. Začinite solju i biberom. Luk pecite oko 40-45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni u rerni dok ne dobije braon boju i ne omekša.

Pre serviranja pospite sitno isečenim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: