Kuvani pasulj sa zaprškom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
18/11/2017
"Ako je već pasulj, nek je zapržen, znate poslovicu!"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 479
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • sok od paradajza - 3 kašike
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - suva
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj i stavite ga u ekspres lonac. Nalijte vodu do mestab naznačenog na loncu. Isecite jednu glavicu luka i dodajte u pasulj.

Dodajte pola šolje ulja, stavite poklopac šerpi i kuvajte oko 30-35 minuta od trenutka kad provri. Premestite šerpu sa ringle i ostavite malo da se ohladi i da se ispusti para. U tiganj stavite preostalu masnoću.

Dodajte isečeno povrće i izdinstajte dok ne omekša. Dodajte alevu papriku i sok od paradajza i jednu kutlaču pasulja. Vratite šerpu nazad na ringlu.

Dodajte bujon od povrća i začinite solju. Sipajte zaprženu smesu u pasulj i promešajte. Dodajte peršun i nanu i kuvajte još pet minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar