Ukusno domaće pile

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ukusno domaće pile
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
"Cela kuhinja miriše neverovatno, to je najukusnije domaće pile Prste ćete polizati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile se razdvoji na nekoliko velikih parčića, posoli se solju, biberom i alevom paprikom i stavlja se da se zaprži u tiganju na kratko sa svih strana. Crveni luk se oljušti i iseče na polumesece.

Stavlja se u isti tiganj sa uljem i malo vode da se izdinsta. Dodaje mu se isečena paprika, očišćena od semenki i pečurke isečene na kriške.

Nakon što se izdinstaju dodaje im se paradajz, isečen na sitno ili mleven. Povrće se promeša i pospe solju, biberom i alevom paprikom.

Krompir se oljušti i ostavlja ceo, a ako raspolažemo samo sa krupnim on se iseče na veće parčiće. Posipa se s malo soli i promeša se, nakon čega se stavlja na dno vatrostalne posude s poklopcem, a odozgo se sipa izdinstano povrće.

Parčići piletine se poređaju u posudu preko povrća. Između mesa se stavlja opran ceo paradajz u celi čenovi belog luka.

Odozgo se stavljaju i oprane grančice svežeg origana i estragon. Doliva se oko pola šolje vode, posuda se poklapa poklopcem i stavlja u hladnu rernu.

Rerna se uključuje na oko pola sata na 220 stepeni, nakon čega se smanjuje temperatura na 170 stepeni.

Peče se tako oko 1 sat nakon čega se sklanja poklopac i jelo se dopeče dok meso ne dobije lepu zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: