Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Pita sa bundevom, alvom i cimetom

Pita sa bundevom, alvom i cimetom

Pita sa bundevom, alvom i cimetom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Potraga za najukunijom pitom se završila uspepno i dok mi uživamo u ovoj piti sa bundevom, alvom i cimetom vi zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • ulje - 1 šolja
  • bundeva - 1 kg, violina
  • cimet - 2 supene kašike
  • alva - 100 g
  • šećer - 1 šolja, kristal
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bundevu od kore i semenki, izrendajte krupnije. Uzmite dve kore, prvu pospite uljem, preko nje stavite drugu koru i nju pospite uljem.

Bundevu rasporedite po celoj kori, odozgo pospite sa dve supene kašike šećera i izmrvljenu alvu, posle uvijte u rolat.

Isecite alvu na komade, tako će biti dovoljno za sve rolate. Bundevu nemojte mešati sa šećerom zato što će postati vodena i pustiće sok, zato šećer pospite odozgo.

Rolate uvijte u oblik puža u pleh namazan mašču, počnite od sredine. Tako oblikujte sve kore, uvijte jednu nakon druge, dok se pleh ne popuni.

Odozog pospite sa malo ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne porumeni. Izvadite i pokrijte krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: